Ga naar de inhoud

Taxatiekosten

Schadeafhandeling
Het correct vaststellen van de schade aan een voertuig neemt vaak veel tijd in beslag.
Een klein overzicht van onze taken bij een schadetaxatie:
  • fotograferen van het voertuig en de schade
  • opvragen van uitvoeringsspecificaties / onderdeelprijzen / toegestane herstelmethodes bij de fabrikant van uw voertuig
  • calculeren van de schade via calculatiesysteem Audatex
  • afhandelen van de schade met de expert van de verzekering (eigen of tegenpartij)
  • stalling van uw voertuig in geval van totaal verlies

U zult begrijpen dat deze handelingen tijd en geld kosten.
Daarom hanteren wij bij WA-DEELCASCO (WA+ / WA-Extra) en WA-schades een standaardtarief van € 150,- inclusief BTW voor het calculeren van de schade aan uw voertuig.
Ook bij WA-CASCO schades die niet gerepareerd worden zijn deze taxatiekosten van toepassing (behoudens andere afspraken met uw verzekeraar).
Vanzelfsprekend worden deze taxatiekosten verrekend met het te betalen reparatiebedrag, wanneer u ervoor kiest om de schade door ons te laten repareren.

LET OP!
Deze taxatiekosten zijn ook opgenomen in de schadecalculatie, maken dus deel uit van het schadebedrag en kunnen NIET apart bij de tegenpartij in rekening worden gebracht.
Dit is geregeld in Bedrijfsregeling 4 van het Verbond van Verzekeraars:

Bedrijfsregeling 4:Terugvorderen expertisekosten
Deze bedrijfsregeling voorkomt dat expertisekosten voor een schade aan een verzekerd motorrijtuig op de WAM- of aansprakelijkheidsverzekeraar van de aansprakelijke partij kunnen worden verhaald.

Een overzicht van alle gedragscodes van het Verbond van Verzekeraars kunt u terugvinden op : https://www.verzekeraars.nl/branche/zelfreguleringsoverzicht-digiwijzer
Terug naar de inhoud