Ga naar de inhoud

Over Ons

Begin jaren '50 van de vorige eeuw, begon dhr Leo Boogaard aan de Kokelestraat 114 te Kerkrade
de Eerste Kerkraadsche Automobiel Spuiterij.
In het begin beperkten de werkzaamheden zich tot onderdelenverkoop, reclamebeschildering en lichte herstelwerkzaamheden.
Over de jaren groeide het bedrijf uit tot een regionaal bekend autoschadeherstelbedrijf.


In 1979 werd dhr HMG Geerlings ( Giel ) compagnon in het bedrijf EKAS BV, nadat hij jarenlang als monteur gewerkt had bij verschillende garagebedrijven in Nederland en Duitsland.
Toen zijn twee compagnons na verloop van tijd nieuwe uitdagingen opzochten, werd Giel volledig eigenaar van het schadeherstelbedrijf.Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een gerespecteerde en in de verre omtrek bekende partner in schadeherstel.
Van taxi- tot dealerbedrijven; allen maken ze graag gebruik van de kennis, ervaring en het vakmanschap van ons schadeherstelbedrijf.

In 1986 trad dhr FJH Geurts ( Fred ) in dienst als leerling-spuiter. Hij ontwikkelde zich snel tot een volleerd vakman en behaalde alle relevante vakdiploma's.
Fred werd al gauw werkplaatschef en zorgde voor de dagelijkse gang van zaken in het schadebedrijf.

Toen het oorspronkelijke bedrijfspand, midden in een woonwijk gelegen, in 2004 ├ęcht te klein werd en er op zoek moest worden gegaan
naar een vervangend onderkomen voor het bedrijf, werd Fred compagnon in het nieuwe bedrijf "Autoschade EKAS BV",
gevestigd in een modern pand, gelegen aan de Langheckweg 8 te Kerkrade.


Reeds sinds de eeuwwisseling gebruiken wij uitsluitend lakproducten van het gerenommeerde merk Axalta® (voorheen Dupont),
wat uiteindelijke leidde tot aansluiting bij het Five Star netwerk en in 2007 bij de nieuw
opgerichte schadeketen "Allround Automotive Solutions" A.A.S.


Terug naar de inhoud